Over dienstencheques

Ben je op zoek naar een huishoudhulp met dienstencheques of wil je zelf graag aan de slag als huishoudhulp met dienstencheques? Op Dienstencheques.be ontdek je de voordelen van het systeem en word je met slechts één muisklik in contact gebracht met een dienstenchequeonderneming in jouw buurt.

 

Historiek: van zwart naar wit

Voor de start van het dienstenchequesysteem gebeurde huishoudhulp vaak in de sfeer van het zwartwerk. Met de oprichting van de PWA’s in 1994 werd al een stap in de goede richting gezet. Met de komst van de dienstencheque in 2004 werd professionele huishoudelijke hulp eindelijk ook toegankelijk voor iedereen. 

Het dienstenchequesysteem streeft hiermee drie belangrijke doelstellingen na. Het biedt huishoudhulpen een volwaardige job aan, met een arbeidsovereenkomst die de nodige sociale bescherming biedt met een aantrekkelijk loonpakket.  Het zorgt voor de integratie van verschillende doelgroepen op de arbeidsmarkt. Tenslotte maakt het huishoudelijke hulp ook toegankelijk voor iedereen, zowel voor senioren, kwetsbare personen als gezinnen.

 

Een wettig betaalmiddel

Dienstencheques worden als betaalmiddel gebruikt voor huishoudelijke hulp via een erkende dienstenchequeonderneming. Bovenop de aankoopprijs van 9 of 10 euro die je als gebruiker betaalt, levert de Vlaamse, Waalse of Brusselse overheid een financiële bijdrage.  Op die manier kan de werkelijke kost van de dienstverlening volledig uitbetaald worden aan het dienstenchequebedrijf, dat als professionele tussenschakel optreedt tussen de gebruiker en de huishoudhulp.

De taken die met dienstencheques kunnen uitgevoerd worden, zijn wettelijk vastgelegd. Het gaat om huishoudelijke hulp in de privésfeer, zoals schoonmaken, wassen en strijken, maaltijden bereiden en boodschappen doen.  Wil je je strijk liever naar een strijkatelier brengen? Ook dat kan met dienstencheques vergoed worden. Tot slot kan ook vervoer van mensen met een beperkte mobiliteit met dienstencheques betaald worden.

  

Registratie is een fluitje van een cent

Het dienstenchequesysteem wordt sinds 2016 georganiseerd per gewest.  Maar je hoeft je hier op dit ogenblik niks van aan te trekken.  We helpen je graag verder om je account aan te maken.  Zodra je daarna een bevestiging hebt ontvangen van je inschrijving, kan je zelf dienstencheques bestellen op jouw naam.  Fluitje van een cent.  Zo kan je tot 500 cheques per jaar bestellen.  En als alleenstaande ouder of persoon met een handicap, of ouder met een gehandicapt kind kun je zelfs tot 2000 cheques per jaar kopen.

 

Welke dienstenchequeonderneming? Zo gevonden!

 

Aarzel niet en haal een professionele huishoudhulp in huis.  Geef ons hier je gegevens door en wij gaan direct op zoek voor jou naar een geschikte huishoudhulp in jouw buurt.